Rökäle tappion jälkeen ja katsaus tulevaan vieraspeliin

Rökäle tappion jälkeen ja katsaus tulevaan vieraspeliin

Sikalauma kohtasi kauden toisessa kotiottelussaan 25.7. Lauritsalan kentällä M2D hallitsevan mestarin Pirkkala Spartansin. Mestari tuli peliin nälkäisenä ja pyyhki isännillä tylysti nurmikkoa lukemin 0-61(0-34). Pelistä ei siis jäänyt jossiteltavaa; mikään ei toiminut ja ottelu hävittiin jo aloituslinjassa molemmin puolin palloa niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa.

Linja

Puolustuksen linja duunissa / kuva: Marko Pessi

Peliin Sikalauma lähti pienellä 17 pelaajan rosterilla, kuten tavaksi on harrastajien vähyyden vuoksi tullut. Kahteen suuntaan pelaaminen on rankkaa ja vie pelaajista mehut nopeasti kun jokainen downi väännetään maksimisuorituksena pillin vihellykseen. Jokainen joka käy nostamassa rautaa salilla voi ottaa ja kokeilla 100 kertaa vetää peränjälkeen 40 sekunnin palautuksella maksimiraudan lattiasta samalla tehden juoksusuoritteen, hapottaa.

Päävalmentaja Jyri Hölkki mitä päällimmäisenä on mielessä pelin jälkeen ja miten ”nolla” tulos saadaan paremmaksi jatkossa?

”Vastustaja hallitsi scrimmagea täysin mikä näkyi molemmilla puolilla palloa. Pystyivät juoksemaan pallon kanssa säännöllisesti 6-7 jaardin siivuja ja pitivät meidän juoksupelin erittäin hyvin kurissa. Rutiinin puute näkyi meidän tekemisessä vahvasti. Paljon helppoja virheitä. Nolla tulos korjataan tekemällä hyökkäykseen muutoksia. Nykyinen pelisuunnitelma ei näytä toimivan. Uusia muodostelmia/pelejä on jo suunnitteilla, pitää vaan päästä niitä treenaamaan.

Pelissä oli kuitenkin paljon myös hyviä ajoittaisia onnistumisia, mutta niillä ei jenkkifudispeliä voiteta vaan kokonaisuus ratkaisee.”

Taklaus

#55 tukimies Johannes Talonpoika taklaa varmasti / kuva Marko Pessi

Seuraavaksi Sikalauma lähtee kauden ensimmäiseen vieraspeliin ja karavaani kulkee 1.8. kohti Mikkeliä Bouncereiden kotikentälle Urpolaan. Otteluisäntä on kokenut joukkue, jolla on historiassaan muutama M2D mestaruus takataskussa. Päävalmentaja Jyri Hölkki mitä odotat tulevasta pelistä Mikkeli Bouncereita vastaan?

”Mikkelin peliä en ole nähnyt, joten täysi mysteeri mitä on vastaan tulossa. Lähdetään pelaamaan omaa peliä ja hakemaan sitä ensimmäistä maalia tälle kaudelle. Tuumaakaan ei anneta periksi vaikka Mikkeli ennakkosuosikkina kamppailuun lähteekin.”

Seuramme etsii jatkuvasti uusia harrastajia mukaan pelaamaan. Mikäli olet miettinyt tulemista mukaan lopeta miettiminen ja tule treeneihimme ja anna tämän lajin viedä sinut mennessään. Sikalauma treenaa keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 18-20 kauden 2021 Joutsenossa Ravikankaan kentillä. Syksylle on myös tulossa Try-Out/Combine kokeilukertoja, joista on helppo ponnistaa lajin pariin. Try-Out/Combine lajikokeiluista tiedotetaan piakkoin tarkemmin.

Yleisö

Kiitos yleisö kannustuksesta tappiosta huolimatta / kuva Marko Pessi