Puheenjohtajan terveiset

Puheenjohtajan terveiset

Vuosi on jälleen vaihtunut uuteen ja valmistautuminen tulevaan kesään on alkanut. Onkin aika antaa yhdistyksen puheenjohtaja Joel Soiniselle puheenvuoro. Mitä tuleva vuosi tuo mahdollisesti tullessaan?

J Soininen

Pj Joel Soininen

”Tulevaa kautta varjostaa vielä voimakkaasti korona ja viruksen uudet variantit. Kokonaisuudessaan voikin kerrata tämän pandemian sattuneen seuran perustamisen kannalta huonoon aikaan ja viime kaudella harjoittelun puute näkyi kyllä uuden seuran kokemattomien pelaajien tekemisessä voimakkaasti. Tulos oli laihaa, mutta se ei meidän tekemistä ole haitannut lainkaan.

Päällimmäisenä tunteena harrastajien keskuudesta on ollut aistittavissa mielihyvää siitä, että päästiin pelaamaan, vaikkakin vain typistetty kausi.

Tilanteesta huolimatta on kuitenkin suunniteltava asiat yhdistyksen ja seuran kannalta niin että asioissa mentäisiin kehittyen eteenpäin.

Yhdistys tulee tulevan kauden aikana panostamaan uusien harrastajien mukaan saamiseen lajin pariin sekä laadulliseen treenaamiseen. Kaikki treenit pidetään Visma Areenalla, jossa on riittävästi tilaa ja keinonurmi.

Kevään aikana Lappeenranta Razorbacks tulee näkymään aikaisempaa enemmän paikallisesti, kun yhdistyksemme ja Lappeenrannan LABn opiskelijoiden Decas Marketing osuuskunta tekee yhteistyötä harrastajahankinnan toteuttamiseksi.

Meidän seuraan ei ole isoja pääsyvaatimuksia, riittää kun osaa juosta, kaiken muun oppii treeneissä käymällä. Pituudella, painolla tai aikaisemmalla lajitaustalla ei ole meille merkitystä, kaikki ovat tervetulleita mukaan harrastamaan. Ovi on aina auki, joten kun tulet paikalle treeneihin pääset kyllä mukaan toimintaan.

Vuoden alussa solmittu yhteistyö Sipoo Bulldogsien kanssa tuo mukanaan valmennuksellista apua ja Jyri Hölkin liittyminen seuran valmennukseen tuo kokemusta ja näkemystä. Yhdistyksemme etsii vielä päävalmentajaa/hyökkäyksen koordinaattoria mukaan valmennukseen. Tämän tehtävän voisin mielelläni luovuttaa jollekin toiselle henkilölle. Jos koet että sinusta voisi olla Etelä-Karjalan taktisimman lajin valmennusvastaavaksi niin tule jutulle. Vaatimuksena on, että kokonaisuus pysyy hanskassa etkä kaihda päätöksien tekemistä nopeasti vaihtuvia tapahtumia vilisevällä sivurajalla.

Viime kaudella mukana olleet pelaajat pääsääntöisesti jatkavat tulevana kautena. Pelipaikoilla tullaan näkemään muutoksia ja niistä merkittävin liittyy pelinrakentajan pelipaikkaan. Tästä uutisoidaan keväällä enemmän.

Ensimmäisessä pelaajapalaverissa asetetuista tavoitteista yhdistys toivoo eniten toteutuvaksi mahdollisuuden järjestää ei turnausmuotoisen kotiottelun. Tätä ei viime kesänä valitettavasti vielä Etelä-Karjalassa päästy todistamaan, kun molemmat suunnitellut kotiottelut peruuntuivat. Pidimme kuitenkin perhepäivän, jossa ponnistimme ottelutapahtuman järjestämiseen vaadittavia asioita, henkilöresursoinnista järjestyksenvalvontaan.

Tulevana kesänä toivottavasti siis päästään pelaamaan Lauritsalan urheilustadionilla ja tarjoamaan viihdettä, virvokkeita, ruokaa ja maakunnan parasta jenkkifudista omiaan kannustavalle yleisölle.

Yhdistys haluaa panostaa kotiotteluihin, tarkoituksenamme on tuoda kesälauantaihin muutakin kuin pelkkä peli ja haaveisamme onkin pyrkiä luomaan paikkakunnalle jenkkifudiksen ympärille kulttuuria tailgatesta aina pelipäivän jatkoille asti. Jokaisessa kauden kotiottelussa ei tulla välttämättä näkemään kaikkia samoja elementtejä. Kotiotteluiden järjestäminen vaati rahallista resurssia ja vielä tässä kohtaa ei pienellä yhdistyksellä ole mahdollisuutta jokaiseen kotiotteluun laittaa yhtäläistä panostusta. Kaikki riippuu toki siitä saadaanko kesällä pelata pelit yleisölle vai vieläkö rajoitukset ovat voimassa sekä siitä kuinka paljon katsojia saadaan lehtereille ja näin kassatuloja kohdennettua aina seuraavaan otteluun. Suunnitelmat tehdään kuitenkin valmiiksi kesän kotipeleihin ja muutetaan niitä sitten ketterästi tarpeen niin vaatiessa. Tiedot mitä tarjontaa missäkin kotipelissä on löytyy helposti kotisivuiltamme ottelut välilehden alta ottelutapahtuma kohdasta.

Maksutapana kotiotteluissa meillä käy kortti sekä käteinen.

Viime kauden kausikortit käyvät tulevana kautena ja niitä on ostettavissa helposti meidän oman verkkokaupan kautta tai kohdasta kausikortti, josta pääse klikkaamalla verkkokauppaan.

Kausikortit on helposti noudettavissa kauppareissulla Tackla Centteristä heti Prisman naapurista Teollisuuskadulta tai Hiushuone Kruunusta (Hallituskatu 23) Lauritsalasta. Samalla voit leikkauttaa itsellesi kuumimman muotikampauksen.

Uskon että lajille on Etelä-Karjalassa tilausta ja tilaa sillä perhepäiväänkin oli paikalle saapunut mukavasti väkeä katsomaan käytännössä seuramme harjoituksia. Mietteisiin onkin jäänyt, kuinka paljon enemmän olisimme voineet saada lehtereille katsojia, mikäli viime kesän pelit oltaisiin pystytty pelaamaan suunnitellusti. Uskon vahvasti lajin uuteen tulemiseen Etelä-Karjalaan varteenotettavana harraste- ja kilpaurheilumuotona”

Lappeenranta Razorbacks jatkaa tulevana kesänä SAJLn II-divisioonassa, josta on tulossa mielenkiintoinen. Kaudella on alustavasti mukana yhteensä 16 joukkuetta ja sarja tullaan suunnitelman mukaan jakamaan kolmeen lohkoon A,B ja C. Lohko B:ssä on seuraavat joukkueet; Lappeenranta Razorbacks, Mikkeli Bouncers, Kuusankoski Cowboys, Lahti Panthers ja Hyvinkää Falcons. Otteluohjelma julkaistaan sen valmistuttua lopulliseen muotoonsa.

Sikalauma toivottaa kaikki tervetulleeksi Lauritsalaan kannustamaan nuoria urheilijota huimiin suorituksiin!!