Otteluennakot Home Coming Bowl Joensuu

Otteluennakot Home Coming Bowl Joensuu

Sikalauma matkaa runkosarjan viimeiseen turnaukseen Joensuu Wolvesien isännöimään Homecoming Bowliin 28.7. Turnauksessa kohdataan niin itä-lohkon sarjakärki Ksnk Cowboys kuin myös isäntäjoukkue Joensuu Wolves. Molemmat pelit ovat tärkeät sillä panoksena on lohkokakkosen paikka ja lippu myöhemmin elokuussa pelattavaan final four turnaukseen Äijämaljaan,

jossa ratkotaan SAJLn III-divisioonan mestari. Kuvan kuvausta ei ole saatavilla.

 

 

Tilanne ennen Homecoming Bowlia

Miesten III-divisioona – Sarjataulukko 2019

Läntinen lohko

Joukkue Ottelut Voitot Häviöt Tehdyt Päästetyt Maalisuhde Pisteet
Spartans 6 4 2 172 144 28 8
Gators 4 3 1 144 90 54 6
Wolverines Pink 6 3 3 142 140 2 6
Blaze 4 1 3 76 114 -38 2
Trojans 4 1 3 76 122 -46 2

Itäinen lohko

Joukkue Ottelut Voitot Häviöt Tehdyt Päästetyt Maalisuhde Pisteet
Cowboys 4 4 0 170 52 118 8
Razorbacks 4 3 1 116 90 26 6
Wolves 4 1 3 108 104 4 2
Milky City Farmers 4 0 4 40 188 -148 0

Lohkojen kaksi parasta joukkuetta etenevät ’Final-Four turnaukseen’ taistelemaan himotusta Äijämaljasta. Fina Four -finaaliturnaus järjestetään runkosarjassa parhaiten menestyneen kotona.

 

Wolves vs. Razorbacks 13:30

Turnauspäivän ensimmäisessä ottelussa ratkotaan karjalan jefuherruus kun sikalauma kohtaa turnausisäntä Wolvesit. Wolvesit varmasti haluavat revanssin tappiostaan CowBowlissa ja tasoittaa karjalan jefutilaston lukemiin 1-1, mutta sikalaumalla on taas selkeä visio siitä kumpaan karjalaan tämä haluttu suorastaan himoittu karjalan karjujen titteli kuuluu ja vastaushan on helppo, Etelä-Karjalaan.

Ensimmäisessä kohtaamisessa CowBowlissa Wolvesit näyttivät karkaavaan menojaan, mutta sikalauma punnersi makian comeback voiton. Samaa unessa vaeltamista ei saa tapahtua ensi viikonloppuna vaan koko sikalauman pitää olla hereillä varsinkin Wolvesien read option pelien kanssa, joissa pelinrakentaja Jesse Palviainen #13 ja keskushyökkääjä Niilo Immonen #90 hienosti hämäävät kumpi pitää pallon ja juoksee sen kanssa. Keskushyökkääjä Immonen on myös vaarallisen jykevä pallonkantaja ja häneen on iskettävä kiinni kuin sika siihen kuuluisaan limppuun. Hurttalaumalla on myös vaarallinen heittohyökkäys eikä heidän laitahyökkääjiään passaa jättää yksin kentälle harhailemaan.

Sikalauman hyökkäykselle ja laitahyökkääjille Jon ”Mr. TD” Savolalle #13 sekä Väinö Mäkipäälle #88 harmaita hiuksia tulee tuottamaan Wolvesien erittäin hyvä safety Niklas Rapin #9, joka nopeana ja peliä hyvin lukevana takakenttäpelaajana kykenee napsimaan syötönkatkoja ja taklaamaan kovaa.

Sikalauman puolustuksen linjaan sekä tukimiesosastoon ajetaan Homecoming Bowlissa sisään Hannes Seppästä #84, josta tulevaisuudessa loihditaan tehokas 11 vs 11 edge rusher sekä hyökkäykseen tight end. Hannes on esitellyt jo ensimmäisessä ikinä pelaamassaan koitoksessa CowBowlissa hyviä otteita ja jatkanut väliviikkojen aikana treeneissa nousujohteista kehitystään. Puolustuksen linjaan palaa HogBowlissä lievästi loukkaantunut sikalauman nestori Tomi Almgren #69.

Wolves Razorbacks pelistä tulee taatusti kova ja tasaväkinen ottelu. Molempien seurojen kokoonpanossa pelaa paljon pelaajia, joilla ei ole massiivista kokemustaustaa lajista. Panoksena itä-lohkon mahdollinen kakkossija sekä vielä isompana motivaattorina karjalan karjujen kuka on kukin titteli!

 

Cowboys vs. Razorbacks 15:30

Toisena pelinä Joensuussa pelataan uusintana Kaakon derby Cowboys vs Razorbacks. Cowboys on ratsastanut eteenpäin itä-lohkossa voitosta voittoon omaten puhtaan 4-0 rekordin ja näin itseoikeutetusti halliten itä-lohkon kärkipäätä 8 pisteellä 170-52 maalisuhteella. Näistä maaleista on suurimmalta osalta vastannut Cowboysien star QB #1 Jukka Lautamatti pitkillä jouksuilla sekä komeilla heitoilla laitahyökkääjille. Sikalauma on antanut kovan vastuksen länkkäreille, jokaisessa pelissä häviten ”niukahkosti”, selkeiden puolustuksen reaktio- ja lukuvirheiden vuoksi. Odotettavissa on siis Homecoming Bowlissa jälleen viihdyttävää ja kovaa pelattavaa jalkapalloa.

Sikalauman on pystyttävä pitämään Cowboysin pelinrakentaja kurissa estämällä read option tyyliset pelinrakentajan juoksupelit, joilla Cowboys on tehokkaasti nakuttanut pisteitä tulostauluille. Lautamatti on pelannut pelinrakentajana pitkään ja osaa myös toimittaa palloa heittämällä näyttävästi ja tarkasti laitahyökkääjille, joten sikalauman takakentän veljesten kuin ilvesten bro Kajasteiden Rasmus #44, Roope #33 ja Lauri #24 sekä ensimmäisen pelinsä ikinä CowBowlissa debytoineen Veeti Tarvaisen #37 on oltava hereillä ja pidettävä Cowboysien laitahyökkääjät kovassa prässissä koko pelin ajan.

Sikalauman hyökkäys pelinrakentaja Ashley Dewingin #2 johdolla tulee pelaamaan taas viihdyttävää ja monipuolista jalkapalloa. Juoksupeleistä vastaa kenttäsikakeskushyökkääjä  Totti Ikäheimonen #19, joka on kahdessa aikaisemmassa turnauksessa (HogBowl, CowBowl) on kuljettanut palloa mainiosti kärsämullassa kohti maalialuetta keräten reilusti jaardeja joukkueelle.

Pelistä tulee mielenkiintoinen sillä sikalauma haluaa ehdottomasti viedä ”länkkäreiltä” päänahan etteivät pääse liiaksi ylpistymään ja Cowboys puolestaan haluaa saada Äijämaljan järjestettäväksi Kuusankoskelle, joten panoksia on molemminpuolin.

Markkinointi Ukkonen OyEktiTAF GymCropped Lprsa Fixed (1)EmpaattiVmh Razor