Kausi 2021

Kausi 2021

Lappeenranta Razorbacks päätti kauden 2021 Hyvinkäällä pelattuun runkosarjapeliin 28.8. Peli jouduttiin 3 neljänneksen aikana laittamaan kesken lappeenrantalaisien harmittavien loukkaantumisten takia. Kolmestatoista mukana olleesta pelaajasta neljä meni siihen kuntoon, ettei heillä ollut mitään mahdollisuutta jatkaa peliä ja näin Sikalauman valmennus ei voinut muuta tehdä kuin pyytää pelin keskeyttämistä. Hyvinkäälle mentiin pelaamaan 11 vs 11 jalkapalloa. 

Peli oli hyvää kahteen suuntaan puurtamista ja lopputulos pelatun kahden neljänneksen jälkeen oli 14-0 kotijoukkueelle. Keskeytyksestä johtuen tulos tulee olemaan 30-0. 

Jäämme odottamaan lajiliiton sanktiota keskeytyksestä. Mennäänkö mahdollisesti kaudeksi 2022 3. divariin, joka on tämän seuran kaiken panostamisen ja tekemisen jälkeen suuri pettymys.

Kun kauteen 2021 lähdettiin syksyllä 2020 kaikki näytti pelaajarosterin puolesta lupaavalle 30 miestä, joista ydinporukkaa 15. Harjoittelukausi alkoi kunnolla tammikuussa 2021 ja tekeminen oli hyvää, kunnes alkoi jälleen korona kiihtyä ja kaikki tekeminen laitettiin muutamaksi kuukaudeksi kokonaan tauolle. Tauon jälkeen pelaajia olikin mukana enää vajaa kaksikymmentä ja epävarmuus pelaamisesta monien mielessä voimakkaana. Yhdistyksen hallitus pohti vakavasti koko kauden jättämistä väliin, mutta päätimme ottaa riskin ja lähteä kapealla porukalla mukaan peleille.  Kun kausi viimein alkoi pelaajia mukana 17 ja sillä sitten mentiin ottamaan muista mittaa. 

Heinäkuussa joukkueeseen iski korona ja koko tiimi karanteeniin kymmeneksi vuorokaudeksi. Tästä johtuen yksi kotipeli valitettavasti peruttiin ja monien pelaajien treenaaminen jäi kokonaan viimeisille kauden peleille kesken. Juuri harmillisesti kun valmennus taikoi kokonaan uuden pelisuunnitelman, jonka avulla pistetilikin saatiin auki ja homma liikkeelle oikeaan suuntaan, pelillisesti. 

Kauden 2021 aikana yhdistys teki töitä ottelutapahtumien järjestämisen eteen ja vihdoin päästiin pelaamaan kauan odotettuja kotiotteluita. Ottelutapahtumat saivatkin paljon kiitosta katsojilta kuin pelaajilta ja yleisöä paikalle oli päässyt runsain määrin, jopa niin paljon että kenttämestari piti määrää jonkin sortin ennätyksenä Lauritsalan kentällä. Yhdistys arvioi katsojakeskiarvon olevan 150 katsojaa per pelattu ottelu, joka on todella hyvä määrä ilman suurta rahallista markkinointia. Lajille siis on kiinnostusta Etelä-Karjalassa penkkiurheilijoiden keskuudessa. 

Parannettavaa on ja ottelutapahtumiin toivotaankin mukaan yhteistyötahoja esiintymään puoliajalle tai muuten rakentamaan hyvää viihdyttävää yleisötapahtumaa maakuntaan yhteistyössä meidän kanssamme. Vielä oli myös Lauritsalan kentällä niin pääkatsomossa kuin sivukatsomossa liikaa tyhjiä paikkoja, joten tervetuloa taas ensi kesänä katsomaan ja kannustamaan Sikalaumaa hurjiin urheilusuorituksiin.

Vihdoin ja viimein näyttää sille, että Etelä-Karjalaan saadaan myös junioritoimintaa lajin pariin. Kiinnostusta on ja toivotaan että junioritoiminta lähtee käyntiin hyvin ja runsaslukuisena syksyn 2021 aikana. Junioritoiminnasta kuitenkin lajin jatkuvuus saadaan, ilman junioreita mikään seura ei ole pitkäkestoinen. Toivottavasti maakuntaan saadaan oma juniorijoukkue, mutta emme myöskään ole vastaan toisten seurojen kanssa tehtävää yhteistyötä. Aika näyttää mihin suuntaa tässä asiassa mennään. 

Tässä yhteydessä Etelä-Karjalan Soikiopallo ry kiittää kaikki yhteistyökumppaneitaan kauden 2021 mahdollistamisesta ja hyvästä yhteistyöstä. Rahallinen ja materiaalinen panoksenne on ollut meille enemmän kuin tärkeää ja toivomme jatkossa yhteistyömme jatkuvan.  

Lappeenrannan Ravirata Oy erityiskiitos mahdollisuudesta tehdä talkootyötä raviradalla sekä laitteiden lainaamisesta Razorbacks cafeeseen. 

Pontuksen Kioskin kauniit leidit, kun iloisesti myytte janoiselle kansalle juomaa otteluissa.  

Talkooväelle, joka antaa pyyteettömän panoksen ottelutapahtumien pyörittämiseen aina pallopojista selostukseen. Ilman teitä ei yksikään tapahtuma olisi onnistunut, saati edes järjestynyt. 

Yksi meistä on poissa, mutta aina muistoissamme. Muistoa lämpimästi kunnioittaen koko Lappeenranta Razorbacksien organisaatio. 

 

Etelä-Karjalan Soikiopallo ry, puheenjohtaja

Joel Soininen