Kausi 2020

Kausi 2020

LogoLappeenranta Razorbacks hakee paikkaa kaudelle 2020 Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton järjestämään II-divisioonaan, jossa pelataan normaali runkosarja, normaaleiden IFAF sääntöjen mukaisesti 11 vs. 11 kentällisin.

Päätös nousta sarjaporrasta ylemmäksi tehtiin yhdistyksen syyskokouksessa 7.9.2019 yksimielisesti. Sarjanousu nähdään pelaajien keskuudessa mielenkiintoisena haasteena ja jatkeena harjoituskaudelle 2019, joka meni asetettujen tavoitteiden mukaisesti. Kausi 2019 saatiin vietyä eheästi läpi ja näin ollen sarjanousu on lajiliiton sääntöjen mukaan mahdollista toteuttaa.

Loukkaantumisia ei viime kaudelle tullut enempää kuin yksi isompi muut olivat enemmän laatua henkisiä vammoja.

Etelä-Karjalan Soikiopallo ryn puheenjohtaja Joel Soininen näkee tulevan kauden jälleen uutena alkuna seuralle.

”Suurin osa ”sikalauman” pelaajista ei ole vielä pelannut normaalia jenkkifudista täysimääräisellä kentällä täysin kentällisin, joten uusia asioita tulee paljon omaksuttavaksi talven aikana ennen kauden alkua.”

Haasteita tulevalle kaudelle tuo luonnollisesti pelaajien normaali arki töissä käymisineen, opiskeluineen ja nuorten miesten pakollinen velvoite käydä varusmiespalvelus tai jokin siihen rinnastettava toiminta.

”tulevalle kaudelle ei olla asetettu mitään paineita. Mennään toki voittamaan pelit kuten kuuluukin, mutta pääasia on että pidetään hauskaa, nautitaan mahdollisuudesta pelata tätä hienoa lajia ja opetellaan paremmiksi pelaajiksi ja ihmisiksi” sanoo Joel

”Valmennukseen etsitään fysiikkavalmentajan lisäksi toimijoita, joita ei oikein paikkakunnalta ole löytynyt vaikka täällä on pitkät perinteet ollut lajin parissa. Tämä on iso puute seuralla ja ilman sivurajalla olevaa valmennusta annetaan paljon etumatkaa vastustajille. Meillä on kentällä hyvää näkemystä ja kovaa osaamista Keski-Euroopan pelikentiltä asti, mutta joukkueen pelillinen esitys tehostuisi todella paljon jos toimintaa koordinoitaisiin sivurajalta käsin”

Seura hakee jatkuvasti uusia pelaajia ja näin peruskuntokaudella toimintaan on helppo tulla mukaan. Treeneissä tehdään fysiikkaa fysiikkavalmentaja Johannes Talonpojan opeissa Louhos Trainingin tiloissa Standertskjöldinkadulla ja lajitreeniä 1-2 kertaa viikossa erityisesti painottaen linjamiesten tekemisiä. Mukaan on todella helppo tulla tulet vain sellaisena kuin olet. Pelaajien lisäksi tarvetta on muille vapaaehtoishenkilöille, jotta kotipelit saataisiin vietyä näyttävästi läpi tarjoiluineen ja muine oheistoimintoineen.

”Koskaan ei voi olla liian paljon auttavia käsipareja mukana toiminnassa. Kiitos kaunis jo mukana oleville avustajille teidän panos on tosi tärkeää meille” sanoo Joel

Nyt mukana olevat yhteistyötahot halutaan pitää toiminnassa mukana ensi vuonnakin ja uusia yhteistyötahoja etsitään jatkuvasti. Hyvänä yhteistyötoimintana on ollut yhteistyö Lappeen Ravirata Oyn kanssa

”Iso kiitos kuuluu Lappeen Ravirata Oyn toimitusjohtaja Antti Tammiselle mahdollisuudesta tehdä talkoota raviradalla. Tämä on meidän yhdistykselle todella antoisa varainhankinnan keino ja toivottavasti yhteistyötä voidaan jatkossa kasvattaa molempiin suuntiin”

Cropped Lprsa Fixed (1)Vmh RazorEmpaatti 300x181 (1)Ekti E1552501642232 300x48 (1)Logo Salama 300x225 (1)Logo